CONTACT
CONTACT
CONTACT
Exit
Exit
Exit

CONTACT

Hello,

info@tedxuniversityoftheaegean.gr

+30 (69)755 574 58

 

Syros

Alenaxdrou Likourgou Archiepiskopou 5
Ermoupoli 841 00

 

experience

/embrace what's coming next/

Πέρα από τις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στο θέατρο Απόλλων, την εμπιρεία των θεατών εμπλουτίζουμε με performances, workshops , exhibitions καθώς και με ένα menu επιμελλημένο από τον chef μας Γιάννη Κοτσώνη.

perfomance.

/embrace the moment/

Maria Trika
Tonia Kechagia #1

Η Αντωνία Κεχαγιά είναι απόφοιτος της επαγγελματικής σχολης χορού Ραλλού Μανου. Ασχολείται τα τελευταία 4 χρόνια με τον ακροβατικό χορό σε στύλο (pole dancing) και τα εναέρια ακροβατικά (Hoop, Aerial Sling, Cube). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού, τεχνικής και αυτοσχεδιασμού από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες χορού και videoclip. Ακόμη, έχει διδάξει σε σχολές χορού Pole dancing και μέσω σεμιναρίων αυτοσχεδιασμού και σύγχρονου χορού. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και το 2018 κατέκτησε την 3η θέση στην κατηγορία amateur στο PoleArt Ελλαδος.

H Μαρία Τρίκα Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα όπου μεγάλωσε και ζει μόνιμα. Η πρώτη επαφή με το χορό (κλασικό μπαλέτο) υπήρξε στα πέντε της χρόνια. Έκτοτε δε σταμάτησε να χορεύει. Ο σύγχρονος χορός μπήκε στη ζωή της μία δεκαετία αργότερα. Ο χορός, ως τρόπος συναισθηματικής έκφρασης τη συντροφεύει καθ'όλη τη διάρκεια των σπουδών της. Απέκτησε πτυχίο βιολογίας (ΕΚΠΑ, 2007) και εισήχθη στην ιατρική σχολή Ιωαννίνων όταν συνειδητοποίησε πως τίποτα δεν την εξέφραζε περισσότερο από τη διαχρονική σταθερά στη ζωή της, τον χορό. Εγκατέλειψε την ιατρική για να σπουδάσει την τέχνη αυτή σε ιδιωτική σχολή. Το 2016 γνώρισε τον κόσμο των ακροβατικών. Έκτοτε ασχολείται με τον ακροβατικό χορό στο aerial sling και pole. Η επαγγελματική ενασχόληση με τα ακροβατικά πανιά ήρθε αρκετά γρήγορα. Σήμερα, εργάζεται σε σχολή pole dancing (Spin Top) διδάσκοντας εναέριο ακροβατικό χορό ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί σεμινάρια κλασικού και σύγχρονου χορού ώστε να υπάρχει διαρκής εξέλιξη. Η ίδια πιστεύει πως ο χορός είναι ζωή και η ζωή ένας χορός.

perfomance.

/embrace the moment/

Rami#2

Ο Rami Winston γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990 από Σύριους γονείς. Μεγάλωσε και ζει στα Εξάρχεια και η πρώτη επαφή που είχε με την μουσική, ήταν μέσω ενός ηλεκτρονικού παιχνιδιού μουσικής σύνθεσης στο PlayStation 1. Στα 14 ξεκίνησε αυτοδίδακτα να παίζει κιθάρα, έχοντας ήδη στο νου τα τραγούδια που είχε συνθέσει προηγουμένως στο παιχνίδι. Σήμερα, συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ και διαφημίσεις. Προσωπικά του τραγούδια έχουν ακουστεί στον Εν Λευκώ , Athens Voice & σε λίστες του Κασετόφωνου. Ο ήχος του συγκροτήματος του είναι ένα κράμα Blues, Americana και Pop, ντυμένο με Lo Fi & Trip Hop ύφος.

workshop.

/embrace the knowledge/

Christos
Gkolfis

Ο Χρήστος Γκόλφης είναι ο ιδιοκτήτης και head bartender του Kouchico, καφέ και cocktail bar στη Σύρο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Ιούνιο του 2013. Στο κομμάτι του καφέ, στη προσπάθεια να καλύψει το κενό του ποιοτικού ροφήματος, ακολουθεί την τάση του third wave, (μονοποικιλιακοί καφέδες, πολλαπλές τεχνικές φίλτρανσης). Στο κομμάτι των cocktails, παρακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, δημιούργησε ένα σύγχρονο εργαστήριο με εξοπλισμό που συναντάται σε μια σύγχρονη κουζίνα εστιατορίου ή bar, εισάγοντας έτσι τη μαγειρική, το food pairing, το sustainability και το umami. Σιρόπια, πουρέδες, infusions, αποξηραμένα φρούτα, πούδρες, παράγονται όλα στο εργαστήριο, έχοντας τη λιγότερη δυνατή απώλεια πρώτων υλών. Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, δημιούργησε ποτά με τη χρήση εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων, με αρκετά από αυτά να παράγονται στο νησί της Σύρου. Με κύριο οδηγό τη φιλοσοφία του zero miles, χρησιμοποιεί προϊόντα των Κυκλάδων, μεταξύ των οποίων βότανα, ντόπιο κρασί και άλλα. Η νοοτροπία αυτή είναι κάτι που εισάγεται στα ελληνικά bar τα τελευταία χρόνια. Το Kouchico έγινε σταδιακά ευρέως αποδεκτό τόσο από το ντόπιο όσο και από το ευρύτερο κοινό και έλαβε αναγνώριση από τον εγχώριο και τον διεθνή τύπο. Φτάνοντας στο 2019, το bar μετράει συμμετοχές σε διαγωνισμούς, guest παρουσίες σε ελληνικά και Ευρωπαϊκά bar, αλλά και ένα βραβείο που το έθεσε ανάμεσα στα 50 καλύτερα bars της χώρας. Christos Gkolfis is the owner and head bartender of Kouchico, a cafeteria and cocktail bar in Syros, which opened its doors to the public in June 2013. As far as coffee is concerned, Christos wanted to offer quality drinks, that did not exist in Syros during that time. Therefore, he followed the trend of the third wave (monopic coils, multiple filtration techniques).

workshop.

/embrace the knowledge/

Dimitris Melissanidis

.

exhibition.

/embrace what you see/

Apostolos Zugouris
Antonis Damvakerakis

Ο Αντώνης Δαμβακεράκης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1996 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος graphic design & visual arts του AKTO college. Εργάζεται ως σχεδιαστής ( graphic & fashion designer), ζωγράφος, art director, καλλιτέχνης του δρόμου με την υπογραφή “ ΕΧΩ ΒΡΕΙ PARKING ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ”. Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται το skate και η rap μουσική στην οποία παρουσιάζεται σαν ‘’Cypher Pool’’ ή “Καπετάν Πισίνας”. Όλα αυτά δένουν με το “WATERLOO”, το οποίο είναι ένα street fashion brand που τα σχέδια στα ρούχα λειτουργούν σαν πίνακες μέσα στην πόλη και είναι άμεσα εμπνευσμένα από τον τρόπο ζωής στην Αθήνα.

Ο Απόστολος Ζυγούρης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1997. Ως απόφοιτος της Leica Academy εργάζεται ως φωτογράφος και βιντεογράφος σε διάφορα μέρη ανά το κόσμο έχοντας όμως πάντα σαν βάση του τη γενέτειρα του, την Αθήνα. Συνεργάζεται με μεγάλα φεστιβάλ, δεξιώσεις, νυχτερινές εκδηλώσεις, βίντεο κλιπ κ.α. Στα ενδιαφέροντα του το skate και πηγή έμπνευσης του η αλήθεια των δρόμων και η αποτύπωση της ωμής πραγματικότητας, για αυτό και στα σημαντικότερα project του αντλεί θεματολογίες από πορείες αλλά και το προσφυγικό.

chef.

/embrace new tastes/

Giannis
Koutsonis

Ο Γιάννης είναι πτυχιούχος του Ινστιτούτου Μαγειρικών Τεχνών του Ελληνικού Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), και εργάζεται ως σεφ από το 2004. Έχει περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στον τομέα της μαγειρικής , την προετοιμασία, και την ανάπτυξη του μενού, ενώ έχει εργαστεί σε μερικά από τα καλύτερα βραβευμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια, τόσο της χώρας, όσο και του εξωτερικού. Έχει εργαστεί ως Chef de cuisine στα “6 Κλειδιά” στο Βόλο και ως Consultant Chef σε χώρους εστίασης σε όλη την Ελλάδα. Την δεδομένη στιγμή, είναι ο chef στο Novak Athens Towers.