Ο Χρήστος Γκόλφης είναι ο ιδιοκτήτης και head bartender του Kouchico, καφέ και cocktail bar στη Σύρο, το οποίο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Ιούνιο του 2013.
Στο κομμάτι του καφέ, στη προσπάθεια να καλύψει το κενό του ποιοτικού ροφήματος, ακολουθεί την τάση του third wave, (μονοποικιλιακοί καφέδες, πολλαπλές τεχνικές φίλτρανσης).
Στο κομμάτι των cocktails, παρακολουθώντας τις τάσεις της εποχής, δημιούργησε ένα σύγχρονο εργαστήριο με εξοπλισμό που συναντάται σε μια σύγχρονη κουζίνα εστιατορίου ή bar, εισάγοντας έτσι τη μαγειρική, το food pairing, το sustainability και το umami. Σιρόπια, πουρέδες, infusions, αποξηραμένα φρούτα, πούδρες, παράγονται όλα στο εργαστήριο, έχοντας τη λιγότερη δυνατή απώλεια πρώτων υλών.
Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία, δημιούργησε ποτά με τη χρήση εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων, με αρκετά από αυτά να παράγονται στο νησί της Σύρου. Με κύριο οδηγό τη φιλοσοφία του zero miles, χρησιμοποιεί προϊόντα των Κυκλάδων, μεταξύ των οποίων βότανα, ντόπιο κρασί και άλλα. Η νοοτροπία αυτή είναι κάτι που εισάγεται στα ελληνικά bar τα τελευταία χρόνια.
Το Kouchico έγινε σταδιακά ευρέως αποδεκτό τόσο από το ντόπιο όσο και από το ευρύτερο κοινό και έλαβε αναγνώριση από τον εγχώριο και τον διεθνή τύπο.
Φτάνοντας στο 2019, το bar μετράει συμμετοχές σε διαγωνισμούς, guest παρουσίες σε ελληνικά και Ευρωπαϊκά bar, αλλά και ένα βραβείο που το έθεσε ανάμεσα στα 50 καλύτερα bars της χώρας.
Christos Gkolfis is the owner and head bartender of Kouchico, a cafeteria and cocktail bar in Syros, which opened its doors to the public in June 2013.
As far as coffee is concerned, Christos wanted to offer quality drinks, that did not exist in Syros during that time. Therefore, he followed the trend of the third wave (monopic coils, multiple filtration techniques).
workshop.
/embrace the knowledge/
.
exhibition.
/embrace what you see/
Apostolos Zugouris
Antonis Damvakerakis
Ο Αντώνης Δαμβακεράκης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1996 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος graphic design & visual arts του AKTO college. Εργάζεται ως σχεδιαστής ( graphic & fashion designer), ζωγράφος, art director, καλλιτέχνης του δρόμου με την υπογραφή “ ΕΧΩ ΒΡΕΙ PARKING ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ”. Στα ενδιαφέροντά του συγκαταλέγονται το skate και η rap μουσική στην οποία παρουσιάζεται σαν ‘’Cypher Pool’’ ή “Καπετάν Πισίνας”. Όλα αυτά δένουν με το “WATERLOO”, το οποίο είναι ένα street fashion brand που τα σχέδια στα ρούχα λειτουργούν σαν πίνακες μέσα στην πόλη και είναι άμεσα εμπνευσμένα από τον τρόπο ζωής στην Αθήνα.
Ο Απόστολος Ζυγούρης γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1997. Ως απόφοιτος της Leica Academy εργάζεται ως φωτογράφος και βιντεογράφος σε διάφορα μέρη ανά το κόσμο έχοντας όμως πάντα σαν βάση του τη γενέτειρα του, την Αθήνα. Συνεργάζεται με μεγάλα φεστιβάλ, δεξιώσεις, νυχτερινές εκδηλώσεις, βίντεο κλιπ κ.α. Στα ενδιαφέροντα του το skate και πηγή έμπνευσης του η αλήθεια των δρόμων και η αποτύπωση της ωμής πραγματικότητας, για αυτό και στα σημαντικότερα project του αντλεί θεματολογίες από πορείες αλλά και το προσφυγικό.
chef.
/embrace new tastes/
Ο Γιάννης είναι πτυχιούχος του Ινστιτούτου Μαγειρικών Τεχνών του Ελληνικού Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ), και εργάζεται ως σεφ από το 2004.
Έχει περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στον τομέα της μαγειρικής , την προετοιμασία, και την ανάπτυξη του μενού, ενώ έχει εργαστεί σε μερικά από τα καλύτερα βραβευμένα ξενοδοχεία και εστιατόρια, τόσο της χώρας, όσο και του εξωτερικού. Έχει εργαστεί ως Chef de cuisine στα “6 Κλειδιά” στο Βόλο και ως Consultant Chef σε χώρους εστίασης σε όλη την Ελλάδα. Την δεδομένη στιγμή, είναι ο chef στο Novak Athens Towers.